LOGO daarzitmuziekin.png
 

Muzikale Workshops

Hieronder vindt u informatie over de verschillende workshops. Alle workshops zijn zeer praktijkgericht - al vanaf de eerste minuten maakt iedereen muziek. Naast plezier richten we ons op creativiteit, groepsgevoel, concentratie en durven doen. Onze workshops sluiten naadloos aan bij de eindtermen & ontwikkelingsdoelen van het kleuter- en lager onderwijs. Improvisatie en experiment gaan we niet uit de weg, sterker nog, daar gaan we van uit! De workshops worden begeleid door een ervaren en enthousiaste instructeur. Heeft u vragen of wilt u graag een workshop boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Hopelijk tot ziens! 


Boemshakalaka

BOEMSHAKALAKA! 

Een ritme ontstaat al door drie keer in je handen te klappen. Je kunt er vrijwel ieder voorwerp voor gebruiken en dat doen we dan ook! Tijdens deze workshop gebruiken we trommels, djembé's, percussie-instrumenten, olievaten, cajons, pvc-buizen (tubulum), boomwhackers, stoelen, tafels en bestek om ritmes te maken en ontdekken. Maar ook ons lichaam is een wandelend drumstel. Via bodypercussie ontdekken we tot welke onvermoede klanken en ritmes ons lichaam in staat is. Naast uitdagende en actieve werkvormen, werken we ook stap voor stap aan een zelf-gecomponeerd ritmisch meesterwerk!

Doelgroep: 2e & 3e kleuterklas / 1e, 2e, 3e graad Lager Onderwijs
Soort activiteit: losse workshop of 3-delige  lessenreeks


zangvogels.png

zangvogels

Wat is er nu fijner dan samen zingen uit volle borst? Zingen verbindt en verbroedert. Eigenlijk zouden we iedere dag moeten zingen. Het is wetenschappelijk bewezen dat samen zingen een klasgroep dichter bij elkaar brengt. Ze hebben meer begrip voor elkaar en zijn toleranter tegenover hun klasgenoten. Klik hier voor een zeer interessant artikel in SCIENCE.

Tijdens deze workshop tovert zangcoach Dina de klas in een mum van tijd om in een enthousiast koor vol nachtegaaltjes en zanglijstertjes. Liedjes uit alle hoeken en gaten van de wereld passeren de revue en uiteraard wordt er ook flink bewogen tijdens het zingen, want zang en beweging gaan hand in hand! 

Doelgroep: 2e & 3e kleuterklas / 1e, 2e, 3e graad Lager Onderwijs
Soort activiteit: losse workshop (proevertje) of 3-delige  lessenreeks


beethoven_rocks.jpg

BEETHOVEN ROCKS

De muziek van grote componisten als Beethoven, Mozart, Bach en Chopin is nog steeds springlevend. Al honderden jaren kunnen jong en oud hun pakkende melodieën meefluiten. In deze workshop ontdekken we de wondere wereld van de klassieke muziek. Dansend, spelend, lachend en luisterend, bewegen we ons doorheen de geschiedenis van de westerse muziek. Via actieve en uitdagende werkvormen gaan we uiteindelijk op zoek naar de Beethoven in onszelf. We componeren en spelen ons eigen meesterwerk!

Doelgroep: 1e, 2e, 3e graad Lager Onderwijs
Soort activiteit: losse workshop (proevertje) of 3-delige  lessenreeks


IEDEREEN BEROEMD!  

We gebruiken muziekinstrumenten, bodypercussie, rap, dans, beeld, zang en elektronica om een muzikale compositie te maken en uiteindelijk produceren we ook een videoclip! Samen gaan we op zoek naar alle talenten en vaardigheden binnen de groep en we vinden creatieve manieren om deze om te zetten in muziek en beeld. We gebruiken een mobiele opnamestudio waarmee we geluid en beeld professioneel kunnen bewerken. Het resultaat is een prachtige zelfgeproduceerde videoclip om trots op te zijn.

Doelgroep: 3e graad Lager Onderwijs / 1e & 2e graad Secundair
Soort activiteit: 3-delige  lessenreeks


MUZIKALE ONTDEKKINGSREIS

In deze workshop reizen we door de veelzijdige wereld van muziek; ritme, harmonie, melodie, liedjes, klassieke muziek, hedendaagse muziek, wereldmuziek, (zelfgemaakte) instrumenten, luisteren, componeren, zingen, dansen, samenspelen... Op een gestructureerde, actieve en zeer plezierige manier maken we kennis met de wondere wereld van muziek. Rode draad in deze serie is een zelfbedacht en ambachtelijk bereid muziekstuk waarin de verschillende aspecten aan bod komen. 

Doelgroep: 2e & 3e kleuterklas / 1e, 2e, 3e graad Lager Onderwijs
Soort activiteit: losse workshop (proevertje) of 5-delige  lessenreeks


Afval.jpg

De afvalligen

Muziek is overal! Gebruik makend van alledaagse voorwerpen en vooral veel 'afval' toveren we de hele klas om in een heus wegwerp-orkest! Wat dacht je van een drumstel van oude pannen en deksels? Of een panfluit van petflessen, een banjo van een soepblik en oude gitaarsnaren, een wortelfluit en het kan nog veel gekker! In deze lessenreeks knutselen we eerst vlijtig aan onze zelfbedachte en zelfontworpen muziekinstrumenten. Vervolgens gaan we ermee aan de slag en spelen onder begeleiding van een enthousiaste docent/dirigent (uiteraard met een wegwerp-dirigeer-stokje) een prachtig muziekstuk op onze unieke wegwerp-instrumenten. 

Doelgroep: 2e & 3e graad Lager Onderwijs
Soort activiteit: 3-delige  lessenreeks


WORKSHOP X  -  Muziek op Maat

Wij werken ook op maat. Er is veel mogelijk, dus voel u vrij om suggesties te doen. Hierbij een aantal voorbeelden: 

 • Muzikale hulp bij schoolfeest

 • Karaokeversie nodig van een bestaand liedje?

 • Videoclip maken

 • Cd opnemen

 • Zangworkshops

 • Workshop eigen liedje schrijven

 • Workshop rap inclusief professionele opname

 • Workshop elektronische muziek maken

 • Een muzikaal thema uitdiepen

 • ...


Extra informatie:

 • Het niveau en de werkvormen passen we aan i.f.v. de leeftijd en het niveau van de groep

 • De workshops vinden in principe plaats op een door u gekozen locatie

 • Onze uitvalsbasis is Hofstade (Zemst)

 • Al het benodigde materiaal (zoals muziekinstrumenten) wordt door ons voorzien

 • De workshops vinden plaats op maandag / dinsdag / woensdag (zangvogels op donderdag/vrijdag)

 • De ideale groepsgrootte per workshop is 15 kinderen

 • De maximale groepsgrootte per workshop is 25 kinderen

 • Een standaard workshop duurt twee lesuren.

 • We werken ook op maat, er is veel mogelijk